Njoki - svaljki

Okusni svaljki se lahko pripravijo s kuhanjem ali cvrtjem. So odlična priloga k mesnim jedem lahko pa se postrežejo tudi kot posamična jed z okusno omako iz smetane ali paradižnikov. Namenjeni so ljubiteljem krompirjevega testa v različnih kreativnih kombinacijah.

Priprava

Svaljke lahko kuhate ali cvrete. Kuhani svaljki: zamrznjene svaljke kuhajte v vreli, slani vodi dokler ne priplavajo na površje. Ko priplavajo na površje jih kuhajte še 2-3 minute. Kuhane odcedite in zmešajte z izbrano maščobo (maslo, olje). Postrežite jih z različno pripravljenim mesom in omakami, kot glavno jed posuto s praženimi drobtinami ali prelite s kislo smetano. Ocvrti svaljki: zamrznjene svaljke cvrite v srednje segretem olju 3-4 minute. Postrežete jih kot prilogo k divjačini ali k ostalim jedem z omakami (golaž).

Ledo testa vsebujejo le skrbno izbrane sestavine dokazljive kakovosti

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju:

Nastavitve Sprejemam vse Ok!