toggle menu Home
Toggle search

KING: Sladki spomini na 20 let priljubljenega sladoleda

KING: Sladki spomini na 20 let priljubljenega sladoleda

KING: Sladki spomini na 20 let priljubljenega sladoleda

Ko slišite, se mogoče zdi neverjetno, toda sladoled KING je že polnih 20 let del naših življenj! Priljubljeni premium sladoled je postal neizogiben del domače pop-kulture.

Ali se spomnite, kdaj ste prvič poskusili KING sladoled?

V istem letu, ko ste prvič na svoj računalnik instalirali takrat super napredni Windows 95 operativni sistem, je LEDO predstavil prvi KING sladoled. V tem letu so radijske postaje nenehno vrtele nepozabno uspešnico Ironic, v izvedbi kanadske pevke Alanis Morissette. Lahko stavimo, da ste iz kino dvoran prihajali navdušeni, ker ste pravkar gledali prvo nadaljevanje Sveta igrač ali Pogumno srce. Ravno tako so velike šanse, da ste iz kino dvorane stopili razočarani, ker ste pravkar gledali, kako Val Kilmer igra Batmana!

Leta 1995 je tudi na hrvaški trg skozi velika vrata in z obilico stila prišel novi sladoled iz Leda – KING Classic. Nekateri to leto pomnijo prav po prvem, čarobnem srečanju s sladoledom z okusom kremaste vanilije in čokoladnega preliva, ki hrustlja pod zobmi. Takoj je bilo jasno: KING ni navaden sladoled!

LEDO_povijest

...Ali se spomnite, kdaj ste se zaljubili v nove KING okuse?

Če ste nehali prepevati Ironic, bomo vas spomnili, da je ravno poleti leta 1996 največja uspešnica na našem koncu sveta bila Macarena! Dokler se poskušate spomniti vseh gibov iz slavnega plesa, vas moramo spomniti, da so v tem letu poleg KING Classic na trg prišli še trije novi KING okusi (beli, mandel, temni). Z razlogom pravijo, da je izbira najtežja stvar na svetu! Kaj narediti, ko pred vami v hladilniku vidite celo štiri različne okuse, vsaki pa je bolj okusen kot drugi, kako izbrati? Mogoče bi bilo lažje spomniti se vseh gibov in besed Macarene!

Pogumna raziskava novih okusov, novih užitkov!

KING sladoled je definitivno šel tja, kjer noben sladoled pred njim ni bil! V zadnjih letih preteklega tisočletja so domače TV postaje reprizirale nadaljevanko Zvezdne steze, v novih epizodah pa je kapitanka Kathryn Janeway pogumno vodila svojo posadko nazaj na Zemljo.

KING_povijest

KING je istočasno pogumno preskušal nove okuse in nove formate. KING kokos, Extra mandel, Extra Cookies, Sacher, Lešnik...(KING kokos, Extra badem, Extra Cookies, Sacher, Lješnjak... ) z leti pa se je pojavilo približno deset novih okusov, vsaki med njimi pa je bil navezan na posebno čustvo in asociacijo. Za tiste pa, ki so najbolj uživali v klasičnem okusu, hoteli pa so samo malo več, je na trg ob koncu tisočletja prišel KING Double, sladoled ki je bil (in ostal) najbolj pogosta izbira.  

Leta 2010 je KING dobesedno šel tja, kjer prej še nihče ni bil – na trg je prišla nova verzija: KING Extra Amadeus. Poseben je po tem, da do tedaj kaj takega ni bilo videno – sladoled, ki je bil sestavljen iz dveh sladoledov v enem! Na eni strani prefinjena kombinacija krem sladoleda z okusom pistacij in čokolade-lešnika, z druge strani pa dišeči nugat, marcipan in čokolada s koščki hrustljavih

lešnikov! Združenje svetovnih proizvajalcev sladoleda (le-ti pa bi bili pandan admiralom iz Zvezdne flote!) je razglasilo Amadeus za najbolj inovativen sladoledni izdelek v letu 2010!

Zvezdni uspeh priljubljenega brenda

Dodajte temu tudi podatek, da so prebivalci na Hrvaškem – po rezultatih raziskovanja agencije Ipsos Puls - izbrali KING kot številko ena na Brand Score lestvici v kategoriji sladoledov, tako da postane jasno, da je KING z razlogom dosegel zvezdni uspeh! 

V dveh desetletjih so se pojavili številni okusi, ki bi takoj lahko našli pot do src potrošnikov. Od KING Truffles do KING Extra 7 secrets, sladoleda, ki s svojimi skrivnostnimi okusi jemlje sapo! Posvečenost vsem tem KING užitkom je združena v slavnostni KING različici.

chocolate obsession

Kot se spodobi za sladoled s kraljevskimi lastnosmi, za 20. obletnicu imamo priložnost uživati v KING Chocolate Obssesion. Gre za poseben kremasti sladoled iz bele čokolade in mlečne čokolade, s fantastičnim presenečenjem v sredici! S čokoladnim jezerčkom, prelitim s kakavom, belo čokolado in temno čokolado. In kot se vam že od vsega naštetega ne bi cedile sline, Chocolate Obssesion zraven ima še crispy posip!

Ali smo lahko bolj zgovorni? Mogoče, ko bo 40. letnica!

ledo.hr