Ledo sladoledi tudi v Dubaju

  • 28.04.2016.

Vodilni hrvaški in regijski proizvajalec sladoleda Ledo je naredil pomemben korak tudi na oddaljene trge Afrike in Azije.

Za podjetje IFFCO Group, ki je vodilno na trgu ZAE, Ledo proizvaja sladoled na palčki ali v kornetu ter družinske sladolede, poroča spletna stran Suvremeno. 

IFFCO Group izvaža v kar 30 držav na afriški in azijski celini, pomemben delež pa ima na trgih Savdijske Arabije, Kuvajta, Katarja, Bahrajna in Omana.

Sodelovanje z omenjeno skupino se je začelo leta 2015, ko je Ledo za arabske partnerje začel proizvajati sladoled King, letos pa so ponudbo razširili na družinski sladoled Quattro.

Na arabskih trgih ima ta nekoliko drugačen okus. Najbolj priljubljena kombinacija sladoleda Quatrro so čokolada, vanilija, jagoda in banana, pa tudi masleni piškot, višnja, lešnik in vanilija.

Izdelki se, neposredno od proizvodnje Leda prevažajo do Združenih arabskih emiratov in sicer iz Rijeke prek Jadranskega in Sredozemskega morja in prek Sueškega prekopa ter Rdečega morja vse do pristanišča v Perzijskem zalivu.

"Ledo je eno od redkih regijskih podjetij, ki uspeva tekmovati celo z največjimi svetovnimi konkurenti. Uspeh lahko temelji le na kakovosti, kar vse bolj prepoznavajo tudi naši partnerji na oddaljenih trgih.

Sodelovanje z Unipexom omogoča prodor na številne nove trge v Aziji in Afriki, kjer imamo s svojimi sladoledi in ostalimi zamrznjenimi izdelki vsekakor velik potencial," meni predsednik uprave Leda, Dario Vrabec.

Ledo tretjino svoje proizvodnje izvozi na dvajset tujih trgov, med katerimi so po količini najbolj pomembne Madžarska, Slovenija, Norveška in ZDA. Poleg IFFCO Group sodeluje tudi s tako znanima trgovinskima verigama, kot sta ameriški Kroger in britanski Tesco.

Poleg IFFCO Group sodeluje tudi s tako znanima trgovinskima verigama, kot sta ameriški Kroger in britanski Tesco.

Cookie policy

Da bo spletna stran lahko pravilno funkcionirala in da lahko izboljšamo vašo uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke. Več informacij poiščite v naši  Politiki piškotkov.

Izbor piškotkov na tem spletnem mestu

Spletni strani omogočite ali onemogočite uporabo funkcionalnih in/ali oglaševalskih piškotkov, opisanih v nadaljevanju:

Nastavitve Sprejemam vse Ok!