toggle menu Home
Toggle search

Testo in pecivo

Zagorski štruklji 600g

600g

Zagorski štruklji so izvirna hrvaška specialiteta iz okusnega testa, polnjenega s svežo skuto. V Zagorju in Prigorju jih tradicionalno pripravljajo že več sto let, vsak kraj pa ima zanje svoj, malce drugačen način priprave in zgodbo, ki ga spremlja. Štruklji so lahko sladki ali slani, kuhani in pečeni ali pa skuhan in nato zapečen. Postrežemo jih lahko kot toplo predjed, v juhi, kot prilogo, samostojno lahko jed, ali pa kot  poobedek. Ne glede na to, kako jih pripravimo in prestrežemo, so priljubljena poslastica za vse priložnosti, ki se ji noben gurman ne more opreti. 

Šifra izdelka: 076519
Barkod izdelka: 3850116765198
Volumen: 600
Številko kos v tr. Škatuli: 8
Barkod tr. Škatle: 3850116030098

Priprava:

  • Kuhanje 15 min
  • Pečica 30 min

Štrukle nije potrebno prije pripreme odmrzavati. Ako štrukle želite kuhati, stavite ih u umjereno slanu kipuću vodu te ih kuhajte oko 15 minuta na laganoj vatri, kako se ne bi raspali. Ocijedite ih i po želji posipajte prženim mrvicama prije serviranja.

Ako štrukle pripremate u pećnici, posložite ih u namašćenu posudu za pečenje, prelijte slatkim ili kiselim vrhnjem u kojem je razmućeno jaje te pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C stupnjeva oko 30 minuta.

Gotovo jelo u slatkoj kombinaciji možete dodatno doraditi sa šećerom u prahu i suhim šljivama, a slane štrukle začinite krupno mljevenom soli.

Ledo doughs allow for quick preparation of a wide array of dishes and desserts

ledo.hr