Zagorski štruklji
600g
Zagorski štruklji, pripravljeni iz finega vlečenega testa in polnjeni okusnim polnilom iz svežega sira, so ena izmed najbolj znanih Hrvaških dobrot. Štruklji so najljubša jed gurmanov in ljubiteljev izvirne domače kuhinje. Lahko se pripravijo kot kuhani, pečeni, sladke ali slane, odvisno od vaših željah.
Priprava:
- Kuhanje 15 min
- Pečica 30 min
Štrukljev pred pripravo ni potrebno odtajati.
Kuhanje: štruklje dajte v rahlo slano vrelo vodo in jih kuhajte približno 15 minut na srednjem ognju, da se ne raspadejo. Potem jih odcedite in po želji posujte s praženimi drobtinami.
Pečica: štruklje položite v namaščen pekač, prelijete z sladko ali kismo sletano z jajcem in pečite v predogreti pečici na 200°C stopinj približno 30minut.
Gotove v sladki kombinaciji lahko dodatno posujete z sladkorjem v prahu in suhimi slivami, v slani pa jih lahko začinite z grobo mleto soljo.
Ledo doughs allow for quick preparation of a wide array of dishes and desserts