toggle menu Home
Toggle search

Testo in pecivo

Njoki - svaljki

500g

Okusni svaljki se lahko pripravijo s kuhanjem ali cvrtjem. So odlična priloga k mesnim jedem lahko pa se postrežejo tudi kot posamična jed z okusno omako iz smetane ali paradižnikov. Namenjeni so ljubiteljem krompirjevega testa v različnih kreativnih kombinacijah.

Priprava:

  • Kuhanje 5 min
  • Praženje 3 - 4 min

Svaljke lahko kuhate ali cvrete.

Kuhani svaljki: zamrznjene svaljke kuhajte v vreli, slani vodi dokler ne priplavajo na površje. Ko priplavajo na površje jih kuhajte še 2-3 minute. Kuhane odcedite in zmešajte z izbrano maščobo (maslo, olje). Postrežite jih z različno pripravljenim mesom in omakami, kot glavno jed posuto s praženimi drobtinami ali prelite s kislo smetano.

Ocvrti svaljki: zamrznjene svaljke cvrite v srednje segretem olju 3-4 minute. Postrežete jih kot prilogo k divjačini ali k ostalim jedem z omakami (golaž).

Ledo doughs contain only carefully selected ingredients of proven quality

ledo.hr